Προφίλ

Ίδρυση & Φιλοσοφία εταιρείας

Η ALPELLAS Α.Ε. ιδρύθηκε το 2012 ως καρπός της μακρόχρονης προσωπικής & επαγγελματικής σχέσης μεταξύ των μετόχων της νέας εταιρείας και των ιδρυτών του ιταλικού οίκου γεωργικών παρελκόμενων ALPEGO S.P.A.

Η εμπειρία και ενασχόληση με την πώληση και λειτουργία γεωργικών μηχανημάτων σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία της ALPEGO S.P.A. για συνεχή βελτίωση και καινοτομία στα προϊόντα της αποτελούν τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας και τη μετάδοση της πολυετούς αυτής γνώσης στους Έλληνες γεωργούς.

Κύρια αποστολή της εταιρείας είναι η πώληση καινοτόμων γεωργικών μηχανημάτων που αποσκοπούν στην οικονομικότερη και αποδοτικότερη καλλιέργεια, στοιχείο απαραίτητο για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας στην παγκοσμιοποιημένη πλέον αγορά των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Προμηθευτές

1) Η ALPEGO S.p.A. είναι από τις πρώτες Ευρωπαϊκές εταιρείες γεωργικών παρελκόμενων που ασχολήθηκαν από πολύ νωρίς – πάνω από 60 χρόνια εμπειρίας και μελέτης – με τη σωστή προετοιμασία και καλλιέργεια του εδάφους. Έχοντας στις τάξεις της μια δυνατή ομάδα ανθρώπων με όρεξη και όραμα υπό την καθοδήγηση των αδελφών Pegoraro, η φιλοσοφία της για συνεχή τεχνολογική εξέλιξη, καινοτομία, αρτιότητα και αξιοπιστία των μηχανημάτων της στο χωράφι είναι αυτή που την έχει καθιερώσει σε πολλές αγορές ανά τον κόσμο.

Βασικό στοιχείο της νοοτροπίας της είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή καινοτόμων μηχανημάτων που αποβλέπουν στη μείωση του κόστους παραγωγής του γεωργού, κάτι που επιτυγχάνεται με 2 τρόπους:

α) Λιγότερα, πιο οικονομικά και πιο αποδοτικά περάσματα στο χωράφι,
β) Χρηματικό και χρονικό κέρδος, που επιτυγχάνεται μέσω της αξιοπιστίας και της μικρότερης σε βάθος χρόνου φθοράς των μηχανημάτων Alpego συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.

2) Η BARGAM S.p.A., ιταλική εταιρεία με περισσότερα από 35 χρόνια στην ιστορία της γεωργικής εκβιομηχάνισης, είναι από τις πιο γνωστές εταιρείες όσον αφορά τη σύλληψη και κατασκευή καινοτόμων ψεκαστικών μηχανημάτων, αναρτώμενων ή συρόμενων και αυτοκινούμενων, καθώς και νεφελοψεκαστήρων (τουρμπίνες). Η BARGAM S.p.A. παραμένει στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας χάρη στην καινοτομία και τον δυναμισμό της, σε συνδυασμό επίσης με τον επαγγελματισμό και την εμπειρία των στελεχών της. Όσον αφορά την γκάμα των αυτοκινούμενων ψεκαστικών, η BARGAM S.p.A. είναι στις πρώτες 4 εταιρείες παγκοσμίως σε πωλήσεις αυτοκινούμενων ψεκαστικών.

Από τις αρχές του 2014 η ALPELLAS Α.Ε. προσθέσε στη γκάμα των προϊόντων της και τις σπαρτικές της ιταλικής «MaterMacc S.p.A.¨.

3) Η «MaterMacc S.p.A.» ιδρύθηκε το 1986 στη Βόρεια Ιταλία και μέσα σε λιγότερα από 30 χρόνια ζωής έχει καταφέρει να δηλώσει ισχυρή παρουσία σε σημαντικές αγορές ανά τον κόσμο, όπως π.χ. σε Ρωσία, Κίνα, Ευρώπη και αλλού. Κατασκευάζει σπαρτικές πνευματικές ακριβείας, σπαρτικές σιτηρών μηχανικές και με αέρα, λιπασματοδιανομείς κ.α. και είναι γνωστή για τις καινοτομίες της πάνω στις σπαρτικές πνευματικές ακριβείας μέσω διάφορων διεθνώς κατοχυρωμένων πατεντών.

4) Η DAL CERO METALWORKING -κοινώςDCM” –, είναι εταιρεία από τη Βόρεια Ιταλία με σχεδόν 40 χρόνια λειτουργίας η οποία από την αρχή έως και σήμερα έχει εξειδίκευση σε όλων των ειδών τους λιπασματοδιανομείς. Ακόμη και μετά από 30 χρόνια στόχος της εταιρείας είναι να σχεδιάζει και να κατασκευάζει καινοτόμα μηχανήματα για να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας. Η DCM είναι σε θέση να προσφέρει μια σειρά από μοντέλα αξιόπιστων μηχανημάτων για κάθε είδους καλλιέργεια. Ως εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά, έχει μια επενδυτική πολιτική προσανατολισμένη στην τεχνολογική εξέλιξη των προϊόντων της, έτσι ώστε η επιχείρησή να είναι σε θέση να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.