Κορφολογητής για αμπέλια με περιστρεφόμενες λεπίδες ή λάμες

Tεχνικά χαρακτηριστικά
Οι κορφολογητές με κινητή κολόνα της ιταλικής Orizzonti, τοποθετημένοι στο μπροστινό μέρος του τρακτέρ, είναι εξοπλισμένοι με κάθετη ράβδο κοπής (1,5 ύψος κοπής) και επάνω ράβδο κοπής (80 εκ. μήκος κοπής).
Τα κύρια χαρακτηριστικά όλης της σειράς των κινητών κορφολογητών Orizzonti είναι τα δύο συστήματα αυτο-επιπεδώματος (παλάντζο-ζυγαριά) της κάθετης κινούμενης ράβδου και περιστροφής αυτής έως 180°.
Το πρώτο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ράβδου σε κατακόρυφη θέση κοπής και κατά τις φάσεις κίνησης της δομής στήριξης, το δεύτερο αντίθετα είναι θεμελιώδους σημασίας για την επεξεργασία του φυλλώματος συγκεκριμένων αμπελιών όπως π.χ. ο τύπος πέργκολας.

Όλα αυτά τα μέτρα που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία Orizzonti συνεισφέρουν εγγύηση στην παραγωγή κινητών κλαδευτικών μηχανών και συνεπώς και στο CMC 300, σε αντίθεση με τις λύσεις σταθερής στήλης, για μεγαλύτερη ορατότητα της εργασίας κατά τη φάση κοπής από τον χειριστή.
Διατίθεται με υδραυλικό σύστημα με 5 λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των μοτέρ της ράβδου κοπής (κινητήρες on/off). Κατόπιν παραγγελίας μπορεί να εγκατασταθεί ένα ηλεκτρο-υδραυλικό σύστημα, πάλι με 5 λειτουργίες, όπου η διαχείριση των κινήσεων του μηχανήματος γίνεται μέσω ενός απλού joystick που διευκολύνει και επιταχύνει τις διάφορες φάσεις κίνησης.

Απαιτεί 20 λίτρα λαδιού/λεπτό.
Συμβατό με τρακτέρ 40hp και πάνω.

Παρακάτω βίντεο στο YouTube από τη λειτουργία του: