Προφίλ

Ίδρυση & Φιλοσοφία εταιρείας

Η ALPELLAS Α.Ε. ιδρύθηκε το 2012 ως καρπός της μακρόχρονης προσωπικής & επαγγελματικής σχέσης μεταξύ των μετόχων της νέας εταιρείας και των ιδρυτών του ιταλικού οίκου γεωργικών παρελκόμενων ALPEGO S.P.A.

Η εμπειρία και ενασχόληση με την πώληση και λειτουργία γεωργικών μηχανημάτων σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία της ALPEGO S.P.A. για συνεχή βελτίωση και καινοτομία στα προϊόντα της αποτελούν τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας και τη μετάδοση της πολυετούς αυτής γνώσης στους Έλληνες γεωργούς.

Κύρια αποστολή της εταιρείας είναι η πώληση καινοτόμων γεωργικών μηχανημάτων που αποσκοπούν στην οικονομικότερη και αποδοτικότερη καλλιέργεια, στοιχείο απαραίτητο για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας στην παγκοσμιοποιημένη πλέον αγορά των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Προμηθευτές

1) Η ALPEGO S.p.A. είναι από τις πρώτες Ευρωπαϊκές εταιρείες γεωργικών παρελκόμενων που ασχολήθηκαν από πολύ νωρίς – πάνω από 60 χρόνια εμπειρίας και μελέτης – με τη σωστή προετοιμασία και καλλιέργεια του εδάφους. Έχοντας στις τάξεις της μια δυνατή ομάδα ανθρώπων με όρεξη και όραμα υπό την καθοδήγηση των αδελφών Pegoraro, η φιλοσοφία της για συνεχή τεχνολογική εξέλιξη, καινοτομία, αρτιότητα και αξιοπιστία των μηχανημάτων της στο χωράφι είναι αυτή που την έχει καθιερώσει σε πολλές αγορές ανά τον κόσμο.

Βασικό στοιχείο της νοοτροπίας της είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή καινοτόμων μηχανημάτων που αποβλέπουν στη μείωση του κόστους παραγωγής του γεωργού, κάτι που επιτυγχάνεται με 2 τρόπους:

α) Λιγότερα, πιο οικονομικά και πιο αποδοτικά περάσματα στο χωράφι,
β) Χρηματικό και χρονικό κέρδος, που επιτυγχάνεται μέσω της αξιοπιστίας και της μικρότερης σε βάθος χρόνου φθοράς των μηχανημάτων Alpego συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.

2) Η DCM, είναι εταιρεία από τη Βόρεια Ιταλία με σχεδόν 40 χρόνια λειτουργίας η οποία από την αρχή έως και σήμερα έχει εξειδίκευση σε όλων των ειδών τους λιπασματοδιανομείς. Ακόμη και μετά από 30 χρόνια στόχος της εταιρείας είναι να σχεδιάζει και να κατασκευάζει καινοτόμα μηχανήματα για να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας. Η DCM είναι σε θέση να προσφέρει μια σειρά από μοντέλα αξιόπιστων μηχανημάτων για κάθε είδους καλλιέργεια. Ως εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά, έχει μια επενδυτική πολιτική προσανατολισμένη στην τεχνολογική εξέλιξη των προϊόντων της, έτσι ώστε η επιχείρησή να είναι σε θέση να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

3) Η MASCAR S.p.a. είναι Ιταλός κατασκευαστής που ειδικεύεται στη σπορά και στη χορτοκοπή, παράγει μια πλήρη γκάμα από χορτοσυλλεκτικές, καθώς και πνευματικές και μηχανικές σπαρτικές μηχανές για όλες τις καλλιέργειες.

Στα δύο εργοστάσια της, που βρίσκονται λίγα μέτρα μακριά το ένα από το άλλο, σε συνολική επιφάνεια 27.000 τ.μ. παράγει το 95% του εξοπλισμού της, παρέχοντας υψηλής ποιότητας έλεγχο σε όλα τα μέρη του μηχανήματος: συναρμολόγηση, κοπή λέιζερ, συγκόλληση, βαφή, και αυτοματοποίηση αποθήκης ανταλλακτικών καθιστούν το προϊόν της αξιόπιστο, μειώνοντας ταυτόχρονα το χρόνο παράδοσης προς μεγάλη ικανοποίηση των πελατών της.

Η ομάδα μηχανικών της μελετά καθημερινά πώς να αυξήσει τις επιδόσεις των προϊόντων της στο χωράφι, εξετάζοντας και την τελευταία τεχνολογία τόσο για περιβαλλοντικές επιπτώσεις όσο και για την εξοικονόμηση χρόνου. Σήμερα η εταιρεία εξάγει το 80% του κύκλου εργασιών της σε περισσότερες από 35 ξένες χώρες.

4) Η εταιρεία μας συνεργάζεται και μπορεί να προμηθεύει επίσης – εισάγοντας απευθείας από το εργοστάσιο – ανταλλακτικά MaterMacc για κάθε είδος σπαρτικής MaterMacc, είτε πνευματικών τύπου MS8200, MS8230, είτε μηχανικών τύπου GRANOΕπίσης είναι σε θέση να εισάγει και καινούριες σπαρτικές MaterMacc

5) Η σουηδική εταιρεία ALO QUICKE κατασκευάζει μπροστινούς φορτωτές και κουβάδες από το 1949 και σήμερα συνεχίζει να αναπτύσσει περαιτέρω το προϊόν με την τεχνογνωσία της. Σήμερα, η ALO QUICKE έχει κατορθώσει να διαθέτει τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές εγκαταστάσεις παραγωγής στον κόσμο. Κάθε λεπτομέρεια αυτού του προϊόντος έχει δοκιμαστεί σχολαστικά προκειμένου να πληρεί τις απαιτήσεις της σύγχρονης γεωργικής βιομηχανίας και να προσφέρει τους καλύτερους δυνατούς φορτωτές στην αγορά. Η ALPELLAS A.E. έχει την τιμή να είναι ο αποκλειστικός εισαγωγεάς για την Ελλάδα.