Συνδυαστική Σπαρτική Σιτηρών «AsMax» Isobus με αέρα για σπορά και γραμμική λίπανση ταυτόχρονα

Tεχνικά χαρακτηριστικά

Βραβείο καινοτομίας 2016 στην Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων «E.I.M.A 2016», μιας από τις πιο σημαντικές εκθέσεις γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη, που λαμβάνει χώρα κάθε 2 χρόνια στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Ένας νέος φρέσκος αέρας έρχεται στον κόσμο των σπαρτικών σιτηρών με αέρα. Η εταιρεία Alpego, μέσα από την πολυετή εμπειρία της στην κατεργασία εδάφους και στη σπορά σιτηρών με αέρα, παρουσιάζει κατά διαστήματα νέες λύσεις στο προσκήνιο με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων, χρόνου και μεγαλύτερη επιτυχία στο χωράφι. Μια από αυτές είναι η νέα «ηλεκτρονική» σπαρτική σιτηρών με αέρα για σπορά ΚΑΙ ταυτόχρονη λίπανση «Fertidrill ASMax», η οποία διαθέτει μεγάλο ανοξείδωτο (INOX) αμπάρι για σπόρο και λίπασμα 2.300 λίτρων με δύο (INOX) ογκομετρικούς δοσομετρητές σπόρου και λιπάσματος αντίστοιχα, που τοποθετούνται μπροστά στο τρακτέρ (σε υδραυλικά μπράτσα τρακτέρ ή σε ειδική βάση στήριξης), και πίσω από το τρακτέρ μπορεί να ακολουθεί σβωλοκόπτης μαζί με δύο  «μανιτάρια διανομής» για σπόρο και λίπασμα μαζί με την μπάρα δίσκων σποράς και τα τζίνια κάλυψης.

Το αμπάρι είναι χωρισμένο στη μέση για να δέχεται σπόρο κατά το 1/2 και λίπασμα κατά το υπόλοιπο 1/2. Επίσης με ρύθμιση από μέσα από το αμπάρι μπορεί να αλλάξει η αναλογία σε διανομή 2/3 σπόρου και 1/3 λίπασματος. Κάτω από το αμπάρι υπάρχουν 2 ανοξείδωτοι δοσομετρητές (για πολύ μικρούς είτε για μεγάλους σπόρους ο ένας και για λίπασμα ο δεύτερος) οι οποίοι στέλνουν πίσω στα «μανιτάρια διανομής» ο πρώτος τους σπόρους και ο δεύτερος το λίπασμα και καταλήγουν με 2 διαφορετικούς σωλήνες να πέφτουν στο έδαφος στο ίδιο βάθος στην ίδια σειρά. Στο τέλος οι 2 διαφορετικοί σωλήνες που φέρουν το σπόρο και το λίπασμα «ενώνονται» και γίνονται «2 σε 1» πέφτοντας έτσι στο έδαφος μαζί, στην ίδια σειρά σποράς.

Ο έλεγχος της σποράς και της ταχύτητας του τρακτέρ γίνεται ηλεκτρονικά μέσω  «ραντάρ» (δεν υπάρχει ο «παραδοσιακός» τροχός σποράς) και για αυτό το λόγο είναι πολύ εύκολη και η ρύθμιση των ποσοτήτων λιπάσματος και σπόρου και ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη η «δοκιμή σποράς».

Πλέον στον στάνταρντ εξοπλισμό η κορυφαία αυτή σπαρτική διατίθεται και με την πρίζα «ISOBUS» για πλήρη ρύθμιση και ένδειξη των παραμέτρων σποράς από την οθόνη του τρακτέρ αν το επιθυμεί ο χειριστής.

Η AsMax διατίθεται από 4 έως και 6 μτ. για σπορά και λίπασμα μαζί και έως 8 μτ. μόνο για σπόρο.

Μείωση περασμάτων

Μείωση των ωρών εργασίας

Λιγότερα πετρέλαια

Καλύτερο αποτέλεσμα και παραγωγή λόγω της ταυτόχρονης εφαρμογής σπόρου-λιπάσματος στο επιθυμητό βάθος και χάρη στην ομοιομορφία και ομοιογένεια κατά τον αλωνισμό.